KAFFE: En av tingene som Siv Bjørkeng har lyst til at folk skal sette ekstra pris på ved kafeen hennes, er god kaffe. Det tror hun de skal få med denne flunkende nye kaffemaskinen.
KAFFE: En av tingene som Siv Bjørkeng har lyst til at folk skal sette ekstra pris på ved kafeen hennes, er god kaffe. Det tror hun de skal få med denne flunkende nye kaffemaskinen.

Åpner ny kafé mandag

STORSTEINNES: Førstkommende mandag åpner Siv Bjørkeng dørene på den nye kaféen sin. De siste endringene i lokalet blir sannsynligvis gjort like før gjestene slippes inn.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare noen få måneder siden hun leverte fra seg nøklene til den forrige babyen sin, Café Avec, og lot noen andre overta stafettpinnen. Siden da har hun, mannen hennes, Svein, og en rekke gode hjelpere jobbet og stått på i nye lokaler. Førstkommende mandag er hun klar for å åpne dørene til sin nye kafé. En ny baby som har fått navnet Café Inklusiv.

Endringer

Da hun startet arbeidet med den nye kaféen, i lokaler som tidligere har vært brukt av familien hennes, hadde hun en klar visjon om hvilken kafé hun hadde lyst til å åpne. Både visjonen, interiøret og andre små og store ting har forandret seg litt underveis, men hun er fornøyd med resultatet.

– Man kan vel si at det har blitt bittelitt større enn hva jeg så for meg i starten. Her er plass til omtrent 40 stykker her inne, sier den erfarne kaféeieren.

Hun forklarer at veien med den nye kafeen har blitt til litt mens den har blitt gått.

– Men nå er jeg veldig fornøyd med hvordan det har blitt her. Det er litt mer moderne lokaler, tror jeg, men likevel skal det være noe på menyen som passer både dem som liker det litt mer moderne og litt mer tradisjonelt, sier Bjørkeng.

Det var litt av ideen med navnet Café Inklusiv. At absolutt alle, ung som gammel, skal føle at de kan trives i kaféen.

Ved et av de mange rundbordene hun har plassert ut, drikker hun kaffe mens hun forteller om planene hun har for menyen. Den viktigste visjonen om at kafeen skal være et sted for god kaffe og et utvalg lunsjretter, har ikke forandret seg.

En av tingene som Siv Bjørkeng har lyst til at folk skal sette ekstra pris på ved kafeen hennes, er god kaffe. Det tror hun de skal få med denne flunkende nye kaffemaskinen.

Kaffe

– Jeg har vært veldig opptatt av at vi skal ha kunnskap om og kunne lage veldig god kaffe her, sier hun.

Hun og noen andre ansatte har vært på kaffekurs og skal holde seg oppdaterte på hva som skjer på kaffefronten gjennom et eller to kurs i året framover. De skal også selge kaffebønner og nykvernet kaffe fra egen kaffekvern. På menyen står bagetter av forskjellig slag, og noen varme lunsjretter vil bli servert. Blant annet pasta, noen salater og supper.

Hun forteller at hun har hatt med seg flere gode hjelpere i prosessen med å få åpnet kafeen. Hun har blant annet med seg Mariell Strand, som var ansatt hos henne på Café Avec. Mannen Svein kan hun ikke få rost nok opp i skyene.

– Uten han hadde det ikke gått. I ukesvis har han vært på jobb på dagen, så har han vært her og jobba på kveldene. Han har vært heldig om han har fått en og annen søndag fri. Han har vært virkelig fantastisk, sier Bjørkeng stolt.

Men det er også mange flere som har bidratt.

– Jeg må bare rette en takk til alle sammen som har stått på. Her er mange som har jobba hardt, sier hun.

Gleder seg

Nå gleder hun seg til å kunne vise fram hva de har jobbet med de siste ukene, og håper hennes kommende kafégjester vil like kafeen like godt som henne selv.

– Vi har fått mye respons fra folk, både som vi treffer og på Facebook, som gleder seg til å komme innom.

Hun håper folk vil like kaffen, maten, stemninga og utsikta.

– Vi ønsker jo å få på plass ei koselig uteservering her til sommeren, der man kan sitte og se utover fjellene og fjorden. Det tror jeg blir bra på en godværsdag, sier Bjørkeng.

Powered by Labrador CMS