IVRET FOR: Arne Nysted mener det er viktig å lytte til lokale reiselivsbedrifter og si ja til medlemskap i Visit Narvik.
IVRET FOR: Arne Nysted mener det er viktig å lytte til lokale reiselivsbedrifter og si ja til medlemskap i Visit Narvik.

Knapt flertall for Visit Narvik

BARDU: Med knappest mulig margin sa formannskapet i Bardu ja til kommunalt medlemskap i destinasjonsselskapet Visit Narvik.

Publisert Sist oppdatert

Dersom dette vedtaket også går igjennom i kommunestyret, betyr det at Bardu kommune går inn med opp imot en halv million kroner på eiersiden i selskapet.

Det var Ap og Sp sine stemmer som avgjorde flertallet for å si ja. Høyre stemte for å utsette saken.

Arbeiderpartiets Arne Nysted la vekt på at reiselivet i Bardu har behov for muskler, og han sa at Visit Narvik har disse musklene.
– Selskapet representerer et nivå som gjør at mindre lokale aktører blir kjent og får kunder. Det nivået er det behov for, sa Nysted.

Klar anbefaling

Han viste til at det er en klar anbefaling fra reiselivsbedrifter i kommunen om å knytte seg til Visit Narvik, og han mente anbefalingen er så klar at han ikke så noen grunn til å stemme for utsettelsesforslaget fra Høyre.
– Saken er helt åpenbar, og vi trenger ikke å utsette den. Når jeg ser at næringslivet her i Bardu anbefaler denne løsningen, mener jeg vi er klar til å ta steget inn i Visit Narvik, sa Nysted.

Ordfører Toralf Heimdal signaliserte tidlig enighet med Nysted og Ap.

Kritikk

Dermed var det ikke enighet mellom ordfører og varaordfører. Terje Nyberget mente saken var omfattende og lagt fram så tett opp til møtet at han gikk for et utsettelsesforslag for å få lest seg opp.

Næringssjef Lennarth Kvernmo var til stede i formannskapet for å informere om saken. Kvernmo sa at Visit Narvik allerede har en sentral posisjon for flere næringslivsselskaper gjennom det foreløpige samarbeidet som har vart i et år, og han viste til at reiselivsbedrifter ønsker medlemskap.

– Bardu kommune har ikke kunnskap, kapital og ressurser til å være ute i de markedene der Visit Narvik er. Nå har vi muligheten til å være med i et selskap som har en sentral posisjon for å finne kunder til reiselivsnæringa vår, sa han.

Terje Nyberget ville ha utsettelse fordi han ønsket å sette seg mer inn i saken, og han kritiserte Lennarth Kvernmo for det han mente var et politisk innlegg fra næringssjefen.

– Jeg vil vite hva vi forplikter oss til. Vi stemmer for utsettelse av saken fordi vi ønsker svar på flere spørsmål, sa Nyberget.

Powered by Labrador CMS