AVKLARING I DAG? Kjell Arnesen AS har frist til i dag med å klage på at Kontordesign AS får kontrakten på levering av møbler til nye Bardufoss videregående skole.
AVKLARING I DAG? Kjell Arnesen AS har frist til i dag med å klage på at Kontordesign AS får kontrakten på levering av møbler til nye Bardufoss videregående skole.

Klaget på manglende møbelinnsyn

MÅLSELV: Møbelkontrakten på Bardufoss videregående skole er ennå ikke helt i mål. Kjell Arnesen AS har klaget på avslaget om innsyn i tilbudet til Kontordesign.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for å klage på at Kontordesign AS fra Heggelia får kontrakten på levering av møbler til den nye videregående skolen på Rustahøgda gikk ut ved midnatt fredag. Hvis det ikke kom noen klager innen fristen, satset Troms fylkeskommune på å inngå kontrakt med Kontordesign tidlig denne uka. Slik gikk det ikke.

– Kjell Arnesen har klaget på det svaret vi ga dem angående innsyn i tilbudet til Kontordesign. Vi besvarte klagen i et brev som gikk ut sist fredag. I brevet skrev vi at vi ikke endrer vår holdning i denne saken, forteller fylkesbyggesjef Jan Inge Hille.

Frist til i dag

Fylkeskommunen vil ikke gi Kjell Arnesen innsyn i priser og informasjon om produkter i det omtalte tilbudet fordi det er forretningshemmeligheter. Tromsø-selskapet har fått forlenget fristen til i dag på å klage på at Kontordesign får kontrakten. Hvis fylkeskommunen ikke mottar en slik klage innen fristen, satser fylkesbyggesjefen på å inngå kontrakt på møbelkjøpet så snart som mulig. Kontrakten med Kontordesign vil i så tilfelle ha en verdi på om lag 4,8 millioner kroner.

– Det er nå opp til Kjell Arnesen om de vil ha denne saken lagt fram for Fylkesmannen. Hvis det skjer, må vi sannsynligvis avvente Fylkesmannens behandling før vi inngår kontrakt. Men det må vi vurdere når vi ser hva som kommer, sier Jan Inge Hille.

Han legger til at det er leit at kontraktsinngåelsen trekker i langdrag, men presiserer at det er slik verden er. Fylkeskommunen kan ikke gjøre noe med det. Den nye videregående skolen på Rustahøgda skal tas i bruk i midten av august. Kontordesign har signalisert at det er seks til åtte ukers leveringstid på møblene.

Powered by Labrador CMS