FIKK PÅLEGG: Det var et tilsyn som omhandlet skolens arbeid med elevenes utbytte av opplæringen som første til pålegg for Balsfjord kommune og Storsteinnes skole.
FIKK PÅLEGG: Det var et tilsyn som omhandlet skolens arbeid med elevenes utbytte av opplæringen som første til pålegg for Balsfjord kommune og Storsteinnes skole.

Har avsluttet tilsyn ved Storsteinnes skole

BALSFJORD: I halvannet år har Fylkesmannen i Troms ført tilsyn med Storsteinnes skole. Nå anses tilsynet som avsluttet fra Fylkesmannens side.

Publisert Sist oppdatert

Det ble avslørt flere lovbrudd ved Storsteinnes skole, da Fylkesmannen i Troms gjennomførte tilsyn ved Storsteinnes skole i fjor sommer. Tema for tilsynet var skolens arbeid med elevenes utbytte av opplæringen de får på skolen.

Flere lovbrudd

Lovbruddene som Fylkesmannen i Troms fant under sitt tilsyn, dreide seg blant annet både om undervisningsvurdering for å øke elevenes læringsutbytte, undervisning som grunnlag for tilpasset opplæring og spesialundervisning og vurdering for særskilt språkopplæring.

Fylkesmannen ba kommunen om å se til at elevenes rett til å kjenne målene for opplæringen ble sikret og at opplæringen samlet skulle dekke alle kompetansemålene. Kommunen måtte også sørge for at arbeidet med individuelle opplæringsplaner ved skolen var i samsvar med opplæringsloven.

Bjørn Dølvik Johansen var fungerende rektor ved Storsteinnes skole da påleggene fra Fylkesmannen skulle rettes opp i. Han sa i april til Nye Troms at skolen tok påleggene fra Fylkesmannen i Troms på alvor, og at de allerede var godt i gang med å rette opp i de lovbrudd som Fylkesmannen hadde avdekket.

– Fylkesmannen har funnet lovbrudd hos oss, på den måten at vi har ikke hatt skriftlige rutiner på det. Dette er ting vi skal lukke frem til 26. juni. De funnene som Fylkesmannen har gjort har vi diskutert i lærerkollegiet, og vi har kommet fram til at vi gjør disse tingene hos oss. Vi har bare ikke skriftlige rutiner på det, sa Dølvik Johansen i april.

Rettet opp i

Storsteinnes skole fikk frist til slutten av juni 2015, for å gi tilbakemelding på Fylkesmannens endelige tilsynsrapport. Det ble gjort, og Fylkesmannen finner det på bakgrunn av tilbakemeldingene, sannsynlig at lovbruddene er rettet opp i. Derfor avslutter de nå tilsynet ved Storsteinnes skole.

«Fylkesmannen mener likevel det er viktig å understreke betydningen av at kommunen følger opp temaet. Dette begrunner vi først og fremst med at tilsynet har vært begrenset til bare deler av opplæringen ved Storsteinnes skole», skriver fylkesmannen i et brev til Balsfjord kommune i slutten av september.

Powered by Labrador CMS