SÅ BLIR DET JUL: Erik Myre sitter i redaksjonsnemnda og er fornøyd med årets utgave av Jul i Bardu og Målselvdalen.
SÅ BLIR DET JUL: Erik Myre sitter i redaksjonsnemnda og er fornøyd med årets utgave av Jul i Bardu og Målselvdalen.

Godt fornøyd med årets julehefte

MOEN: Jul i Bardu og Målselvdalen er en naturlig del av jula i mange av kommunenes hjem. Juleheftet har bestått i 52 år og bidragene strømmer på som aldri før.

Publisert Sist oppdatert

Erik Myre har vært med i redaksjonsnemnda til Jul i Bardu og Målselvdalen i til sammen rundt 30 år. Han er godt fornøyd med bidragene som er kommet inn, og forteller at de har utvidet heftet med fire sider i år for å få plass til flere fortellinger.

– Vi er like imponerte hvert år med folkene som skriver. Det er mye interessant stoff, sier Myre.

Han forklarer at det er stor variasjon i innholdet, og at man kan lese både vitenskapelige artikler og personlige erindringer. Blant annet kan man lese om de to betydningsfulle målselvkvinnene Karen Trulsen og Es­ter Langnes. Trulsen drev blant annet «Linnea» på Olsborg, hvor målselvdamer kunne kjø­pe seg stoff, strømper og silkeundertøy fra hovedstaden. Lang­nes var en hverdagshelt som holdt styr på gård og ti unger i en tid før oppvaskmaskin, støvsuger og vaskemaskin. I juleheftet kan man også lese om den tidlige bilhistorien i Indre Troms, om Bardufoss lufthavn, konfirmasjonsminner fra 50-tallet, tre snille tanter i Bardu, og Karlstad husmorlag. De faste spaltene med barnetegninger, barnesida, kryssord og meninger fra bygdas kvinner og menn er også med.

– Jeg synes det er blitt et bra hefte. Det er et tett hefte med mye variasjon, så alle finner noe de liker, sier Myre.

Tradisjon

Etter 52 år kan juleheftet sies å være en tradisjon, og Myre forklarer at de til sin store overraskelse registrerer at den litt yngre generasjonen også adop­terer tradisjonen. Det at skolebarn selger heftene, tror Myre også hjelper på å skape en tradisjon for de yngre. Han synes også det er flott at så mange bidrar med stoff til bladet, og synes det var smertefullt å måtte prioritere bort noen av de innsendte bidragene.

– Veldig mange har mye å bidra med hvert år. Det er fantas­tisk, sier han.

I august var de litt bekymret for at de ikke fikk nok stoff til å fylle bladet, men plutselig kom bidragene strømmende inn. Selv om man kan sende sine historier hele året, velger de fleste å gjøre det når fristen nærmer seg. Myre har kun ett ønske å komme med til neste års julehefte.

–Hvis vi skulle ønske oss noe, så er det mer stoff fra Bardu, sier han.

Powered by Labrador CMS