FRUKTBART SAMARBEID: Gruppeleder i Bardu Senterparti, Rikke Håkstad, sier partiet har stor interesse av å ha et velfungerende samarbeid med Høyre. Foto: Terje Tverås
FRUKTBART SAMARBEID: Gruppeleder i Bardu Senterparti, Rikke Håkstad, sier partiet har stor interesse av å ha et velfungerende samarbeid med Høyre. Foto: Terje Tverås

– Glad for videre samarbeid med Høyre

BARDU: Gruppeleder i Bardu Senterparti og kommunestyrerepresentant Rikke Håkstad er glad for at Høyre inviterer til fortsatt samarbeid. – Senterpartiet har stor interesse av å ha et velfungerende samarbeid med Høyre, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

I torsdagens utgave av Nye Troms skrev vi at Bardu Høyre, med Terje Nyberget i spissen, etter å ha rådført seg med sine medlemmer, besluttet å invitere til dialog med Senterpartiet om videre samarbeid. Etter at sist ukes kommunestyremøte endte i en episode med uenighet mellom de to partene i saken om innføring av eiendomsskatt i Bardu, måtte Høyre i tenkeboksen for å vurdere veien videre. Resultatet ble at partiet ønsket et samarbeid med Sp også i framtida, men da under forutsetning av at partene viser hverandre respekt og spiller med åpne kort, og dermed unngår uforutsigbare hendelser som den som oppsto under kommunestyremøtet 6. desember.

Dette er noe Rikke Håkstad har full forståelse for. Som gruppeleder for Senterpartiet i Bardu og kommunestyrerepresentant, er hun glad for invitasjonen fra Høyre.

Godt samarbeid

– Det har vært tøffe tak denne høsten, spesielt de to sakene om skolene og eiendomsskatt, og når denne skulle innføres. Eiendomsskatt er noe heller ikke vi i Sp ønsker og gjerne vil ha fjernet på sikt, og jeg forstår godt at Høyre kom med en reaksjon sist onsdag. Vi er derfor glad for at de vil åpne for samarbeid, sier Håkstad, som mener at selv om det har stormet rundt et par saker, har samarbeidet jevnt over vært godt.

– Det er vanskelig å skulle forkaste et samarbeid som har vært så godt. Jeg er klar over at vi er to forskjellige parti, og at det kommer til å være saker der vi er uenige. Men jeg er glad for det vi har fått til sammen og synes det er positivt å se også på kommunikasjon og hvordan man jobber i lag, sier hun, og sier at Senterpartiet er villige til å gjøre sin del av jobben for at det gode samarbeidet de to partiene i mellom, skal fortsette i framtida.

Powered by Labrador CMS