LIKER IKKE HÆREN: Dette anti-militære slagordet er tagget i gangtunnelen under E6 i Heggelia.
LIKER IKKE HÆREN: Dette anti-militære slagordet er tagget i gangtunnelen under E6 i Heggelia.

Gammeldags tagging i Heggelia

BARDUFOSS: Tagging er i dag noe de fleste kun gjør på Facebook. Nå er det imidlertid noen som har tagget på gammelmåten i Heggelia.

Publisert Sist oppdatert

To konteinere ved Bilxtra Bardufoss ble nylig tagget med spraymaling. Tagginga ble oppdaget onsdag i forrige uke. På en konteiner er det skrevet FTP, som sannsynligvis er forkortelsen for «Fuck The Police». På en annen container er det tegnet et anarkistisk symbol i form av en A med en ring rundt.

– Det er lenge siden sist vi ble utsatt for tagging. Nå er det riktignok snakk om to små tagginger på noen konteinere på baksida av bygget, så det er ikke så veldig skjemmende. Men det er likevel ikke fint å se på, forteller Bjørn Ole Lundberg hos Bilxtra Bardufoss.

Det var han som oppdaget taggingene for snart ei uke sia. Bilxtra har også hatt en kunde innom som har fått tagget bilen sin. Lundberg håper at dette ikke er ei utvikling som fortsetter på Bardufoss. Etter at han fant tagginga på konteinerne, tok han seg en tur innom gangtunnelen under E6 like ved for å se. Der har det tidligere blitt tagget.

– Det var noen tagginger i undergangen som så relativt ferske ut, forteller han.

I gangtunnelen er det tagget slagord mot både Hæren og politiet. Det samme anarkistiske symbolet som er tagget på en av konteinerne er også å finne på veggen i den korte tunnelen.

Vurderer anmeldelse

Bilxtra Bardufoss har ennå ikke tatt stilling til om de skal anmelde tagginga til politiet. Bjørn Ole Lundberg ønsker ikke å spekulere i hvem som kan ha gjort det, men håper at vedkommende melder seg eller at det melder seg vitner som har sett taggeren.

– Hvis det er noen som har dårlig samvittighet for å ha tagget konteinerne, kan de ta kontakt med oss. Så skal den eller de selv få vaske tagginga bort, sier han.

Powered by Labrador CMS