KAMPKLAR: Cecilie Myrseth sier at Arbeiderpartiet ikke vil støtte noen forslag som svekker Bardufoss flystasjon ytterligere. Foto: ARKIVFOTO
KAMPKLAR: Cecilie Myrseth sier at Arbeiderpartiet ikke vil støtte noen forslag som svekker Bardufoss flystasjon ytterligere. Foto: ARKIVFOTO

Varsler kamp for Bardufoss

MÅLSELV: Stortingsrepresentant Cecilie Myrseth sier at Arbeiderpartiet ikke vil akseptere at det skapes mer usikkerhet om Bardufoss flystasjon.

Publisert Sist oppdatert

Myrseth er enig med sin partifelle Nils Foshaug i Målselv i at det å legge 337 skvadron inn under luftvingen på Evenes, ikke vil være i tråd med det Stortinget har vedtatt. Ifølge henne har Stortinget vedtatt at 337 skvadron skal ledes fra Bardufoss.

– Vi kan ikke akseptere noen svekkelse av de vedtakene vi har gjort når det kommer til hva Bardufoss skal være. Det har vært usikkerhet rundt flystasjonen i flere år nå. I tillegg det vært usikkerhet og dårlig håndtering i NH90-saken. Og så kommer dette på toppen av det hele. Nå må Forsvarsdepartementet begynne å tenke på hva de holder på med, sier Myrseth.

Hun erkjenner at det som ble vedtatt om Bardufoss flystasjon i landmaktproposisjonen, ikke var 100 prosent optimalt, men hun mener at det var et bra vedtak. Arbeiderpartiet kunne leve med vedtaket fordi det sa noe om hva Bardufoss skal være.

– Vi kan ikke akseptere at det skapes mer usikkerhet om Bardufoss. Stortinget har gjort et vedtak. Vi kommer ikke til å støtte forslag som svekker Bardufoss ytterligere, forteller stortingsrepresentanten fra Troms.

Hun vil nå følge opp denne saken gjennom Arbeiderpartiets forsvarsfraksjon på Stortinget.

Powered by Labrador CMS