ILLUSTRASJONSFOTO: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET
ILLUSTRASJONSFOTO: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET

Sikkerhetsbrudd før skarpskyting

MÅLSELV: Hæren brøt sine egne sikkerhetsregler under øvelse Rein 2.

Publisert Sist oppdatert

Hæren brøt sine egne sikkerhetsregler under øvelse Rein 2 i november da soldater fra Sambandsbataljonen tok seg inn i Mauken-Blåtind skyte- og øvingsfelt samtidig som det skulle foregå skarpskyting med bombekaster. Det melder NRK Troms. Hendelsen fant sted 16. november. Sambandssoldatene ble observert av en observasjonspost fra 2. bataljon.

– Mitt personell befant seg 2,5 kilometer fra bombekastermålet. Dette ble avdekket ved en kontroll før skytinga ble satt i gang. Likevel var det en rutinesvikt i min avdeling ved at sikkerhetsbestemmelsene for bruk av skytefeltet og øvelsen ikke ble fulgt opp på en god nok måte, sier oberstløytnant Torgrim Foshaug til NRK. Han er sjef for Sambandsbataljonen i Brigade Nord.

Etter hendelsen hadde han et møte med sine tropps- og kompanisjefer der de gikk gjennom hendelsesforløpet og hvilke sikkerhetsbestemmelser som gjaldt for øvelsen og bruken av skytefeltet. Forsvarets operative hovedkvarter mener at det ikke skal nedsettes en undersøkelseskommisjon fordi verken personell eller materiell ble skadet.

Powered by Labrador CMS