AVSPERRET: Ingeniørbataljonens bane én i Mauken skytefelt ble fryst og sperret mens etterforksninga av ulykka pågikk på ulykkesstedet.
 Foto: Kari Anne Skoglund
AVSPERRET: Ingeniørbataljonens bane én i Mauken skytefelt ble fryst og sperret mens etterforksninga av ulykka pågikk på ulykkesstedet.
 Foto: Kari Anne Skoglund

Åpenhet om ulykkesrapporten

MÅLSELV: Undersøkelseskommisjonen er godt i gang med sitt arbeid. Kommisjonens rapport vil bli tilgjengelig for offentligheten når den foreligger.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser kommunikasjonssjef Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter. Målet til undersøkelseskommisjonen vil i hovedsak være å finne ut hva som skjedde på ulykkestidspunktet og hvilke forhold som gjorde sprengningsulykka i Mauken skytefelt mulig.

– Åstedet ble lørdag og søndag undersøkt av erfarne spesialister på sprengningsåsted fra militærpolitiet. Det er sikret en rekke komponenter fra mineryddingssettet som vil bli gjenstand for nærmere undersøkelse og analyse, sier oberstløytnanten.

I tillegg har de som var involvert og nærmest ulykka, blitt intervjuet. Kommisjonen har også startet innsamling og gjennomgang av relevant informasjon knyttet til hendelsen og mineryddingssettet.

Mye som gjenstår

Det gjenstående arbeidet til kommisjonen kan oppsummeres i følgende punkter:

  • Fortsatt undersøkelse og analyse av materiellet fra åstedet
  • Intervjuer av øvrig relevant personell
  • Gjennomgang av dokumentasjon som gjelder for aktiviteten og materiellet som var i bruk
  • Eventuell innhenting av eksterne analyser

Det jobbes med å finne ytterligere kompetent personell til undersøkelseskommisjonen. Disse vil sluttføre det arbeidet som ble startet sist helg. Erfaringsmessig vil det ta noe tid å fullføre arbeidet.

– Det er avgjørende at arbeidet baserer seg på tilstrekkelige og riktige faktaopplysninger. Mange aktører skal bidra, og bidragene vil bli grundig analysert og vurdert i rapporten. Dette er avgjørende for sikkerheten i framtida, og ikke minst for at pårørende og andre skal få svar på hva som skjedde og hvorfor det kunne skje, beretter Ivar Moen.

Han legger til at undersøkelsesrapporten vil bli tilgjengelig for offentligheten.

Powered by Labrador CMS