SLUTT PÅ SAMARBEID? Balsfjordordfører Gunda Johansen fikk flertall for sitt forslag om at rådmannen skal i dialog med Tromsø og Karlsøy med sikte på å oppløse Tromsøregionens landbrukskontor. (Arkivfoto)
SLUTT PÅ SAMARBEID? Balsfjordordfører Gunda Johansen fikk flertall for sitt forslag om at rådmannen skal i dialog med Tromsø og Karlsøy med sikte på å oppløse Tromsøregionens landbrukskontor. (Arkivfoto)

Flytter landbrukskontoret

BALSFJORD: Tidligere vedtak om å flytte landbrukskontoret til rådhuset opprettholdes. Nå kan det også bli helt slutt på det interkommunale samarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Med 10 mot 8 stemmer ble det vedtatt at Balsfjord kommune opprettholder tidligere vedtak om flytting av landbrukskontoret til rådhuset.

Tidligere balsfjordordførere Ole Johan Rødvei og Oddvar K. Skogli var sterkt imot denne flyttingen.
– Vårt forslag er at landbrukskontorets lokaler opprettholdes som i dag på Landbruk Nord sitt bygg på Storsteinnes, sa Rødvei og leverte fellesforslag fra opposisjonen.

Han fikk støtte hos Skogli.
– Det er veldig synd at dette skal være en stridssak. Langt om lenge klarte man å få til et felleskontor i Balsfjord. Tanken bak er fortsatt et kraftsenter for landbruket i Troms. At Balsfjord kommune uten god begrunnelse skal vedta å flytte kontoret til rådhuset, forstår jeg ikke. Jeg savner å se at det er noe å tjene på flyttingen, sa Skogli.

Vil oppløse samarbeidet

Ordfører Gunda Johansen på sin side mente det var klare mangler i forbindelse med prosessen om å etablere felles kontor med Karlsøy, Balsfjord og Tromsø. Hun foreslo en grundig gjennomgang av samarbeidsavtalen med Karlsøy og Tromsø.

– Da prosessen i forbindelse med etablering av interkommunalt landbrukskontor ikke synes å være klar, bes rådmannen om å gå i dialog med Tromsø og Karlsøy med sikte på å oppløse Tromsøregionens landbrukskontor, foreslo Johansen.

Balsfjordordføreren la til at en avtale om oppløsning av det interkommunale samarbeidet må godkjennes av kommunestyret.

Skogli var uenig med ordføreren.
– Som vertskommune må vi se om det er sterk nok ledelse på kontoret, men det blir feil å oppløse samarbeidet, sa Skogli.

Forslaget fra Gunda Johansen fikk 11 stemmer mot 7 stemmer.

Powered by Labrador CMS