FLYR OVER MÅLSELV: Arne Hjeltnes og resten av TV2-staben som lager «Fly med oss» kommer til Målselv mandag. (Foto: Espen Solli, TV2)
FLYR OVER MÅLSELV: Arne Hjeltnes og resten av TV2-staben som lager «Fly med oss» kommer til Målselv mandag. (Foto: Espen Solli, TV2)

Flyr over Målselv mandag

MÅLSELV: Mandag ettermiddag skal TV2 gjøre opptak til tv-programmet «Fly med oss» i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

I den anledning har ordfører Helene Rognli tatt til orde for ei mobilisering som skal sørge for at Arne Hjeltnes og hans kumpaner kan forevige et yrende folkeliv på bakken når de flyr med sine kamera over Målselv. Opptakene blir så vist på web-tv dagen etter, altså tirsdag, og på kvelden tirsdag er også Bardufoss lufthavn utgangspunkt for kveldssendinga på TV2.

Folkefest?

Helikopteret skal etter planen oppholde seg over Målselv fra ca. klokka 15 mandag, før det lander på Bardufoss ca. klokka 16. I den anledning har altså ordføreren anmodet kommunenes innbyggere om å bidra til å skape liv og røre på bakken for å synliggjøre Målselv, og i en epost til Nye Troms oppfordrer næringskonsulent Elin Byberg i Målselv kommune folk til å trekke utendørs, finne fram norske flagg, bunad, plakater og bannere.
– Få med nabolaget, skoleklassen, idrettslaget, korpset, venner, foreldre og besteforeldre, og være med og vis fram Målselv og det beste vi har å by på, sier hun.

Aktiviteter på Bardufoss

En del aktivitet er også planlagt. Det blir blant annet tandemhopp i fallskjerm, utstasjonering av folk på Istind og oppheising av personell fra elva og opp i et helikopter. Ledelsen i Bardufoss og omegn idrettsforening (BOIF) har også oppfordret alle som har noe med klubben å gjøre til å stille i rød BOIF-genser på fotballbanen på Rustahøgda.
– Vi skal ha baller i lufta og på bakken, sier BOIF-leder Siri Eide Storaa, og legger til at det også er planlagt å bruke en del baller til å skrive navnet BOIF på gresset mellom BOIF-aktørene.

Brenner for jernbanen

Også på Olsborg mobiliseres det. Jernbaneentusiast Hilde Sagland har nemlig kalt inn til ekstraordinær vardebrenning for Tromsbanen ved Målselv Varde på Olsborg, der målet er å vise fram jernbaneengasjementet for resten av landet.
– Vi tenner bål og stiller med banner, bålkaffe og matservering, sier Sagland, som oppfordrer både store og små jernbaneentusiaster til å stille opp.
– Vi har også pønsket ut et artig jernbanestunt der de frammøtte inngår, sier Sagland.

Powered by Labrador CMS