DYREELSKER: Jardar Bjørkhaug Lyster forteller at han er dyreelsker, og imot dreping av dyr, men at han i det siste er blitt glad i å fiske. - Å fiske er en aktivitet for å skaffe mat, og da er det greit, sier han. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
DYREELSKER: Jardar Bjørkhaug Lyster forteller at han er dyreelsker, og imot dreping av dyr, men at han i det siste er blitt glad i å fiske. - Å fiske er en aktivitet for å skaffe mat, og da er det greit, sier han. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Fiske og bålkos på Barnas fiskedag ved Divielva

ØVERBYGD: Lørdag arrangerte Øverbygd jeger- og fiskerforening Barnas fiskedag ved Divielva. Barna lærte seg fisketriks, og spiste bålgrilla kanelsnurrer.

Publisert Sist oppdatert

Etter noen kilometer på smal skogsbilvei, og noen meter gjennom grønn skog, åpner landskapet seg ved Divielva i Øverbygd. Øverbygd jeger- og fiskerforening har lånt sone 7, rett ved foreningas egen sone, for å arrangere fiskedag for barn. Målet med arrangementet var å spre fiskeglede til barna, og lære opp små og store fiskeentusiaster til å nyte det glade fiskeliv. Her er det god plass å boltre seg på. Plass både til lek, grilling og fiske.

– Det er fint for ungene å være her, sier leder i Øverbygd jeger- og fiskeforening, Sven Inge Eriksen.

Jardar Bjørkhaug Lyster forteller at han er dyreelsker, og imot dreping av dyr, men at han i det siste er blitt glad i å fiske. - Å fiske er en aktivitet for å skaffe mat, og da er det greit, sier han.

Fiske tilgjengelig for alle

Tidligere på dagen lærte barna fisketriks fra erfarne fiskere. Blant annet kan barna fortelle at de har lært seg forskjellen på innlandsfiske og laksefiske i elva og hvordan regler som gjelder, og forskjellen på ulike sneller.

– Vi har også lært oss fiskeknute, sier Sigrid Hansine Lyngås Stenbakken.

Alvar lager segl til båt før han prøver båten på elva.

Eriksen forteller at Øverbygd jeger- og fiskerforening ønsker å gjøre fiske tilgjengelig for alle.

– Det er viktig å få med ungdommen, at barna får komme seg ut, og kose seg ute. Det er sosialt, sier Eriksen.

Monica Stenbakken (t.v.) hjelper barna med å snurre deig rundt grillpinnene av tre, slik at barna kan varme sine egne kanelsnurrer. Sigrid Hansine Lyngås Stenbakken gjør seg klar til grilling.

For de som ikke hadde fiskestang, var det mulig å låne hos Øverbygd jeger- og fiskeforening. Monica Stenbakken, leder av ungdomsutvalget i Øverbygd jeger- og fiskeforening, grilla pølser på bålet, og stilte opp med saft og kaffe. Etter at barna hadde prøvd fiskelykken ei stund, fikk de alle være med på å steike sine egne kanelsnurrer på bålet.

Arrangementet var for barn og unge mellom 0 og 18 år med sine familier. Det var ikke så mange barn som hadde tatt turen, men de som kom var fornøyd med dagen. Kanskje var regnbygene årsaken til at flere ikke tok turen.

– Det er artig, sier Sigve på 8 år.

– Jeg begynte å lære meg fisketeknikk i år, og syns det er artig å kaste ut. Jeg liker aktiviteter som foregår i naturen, sier Jardar på 12 år.

- Det er artig å fiske, forteller Sigve.

Kan bli en tradisjon

Det er første gangen Øverbygd jeger- og fiskerforening arrangerer Barnas fiskedag. De er imidlertid åpen for å lage en tradisjon av arrangementet. I elva i Dividalen er det gode muligheter for å få både laks og ørret. Det var likevel ingen som fikk fisk denne lørdagen. Sven Inge Eriksen har gjort seg opp noen tanker rundt hvorfor fisken ikke beit på.

– Det er ekstremt lite vann i elva nå, og i den siste tida har det også vært høye temperaturer i vannet. Når temperaturene nå synker, er det også flere folk som har begynt å få fisk igjen, sier han.

Powered by Labrador CMS