JUBILERTE: PRO-leder Elin C. Aas og avdelingsleder Maichen Jensen ved Målselvtunet var glade for at så mange deltok under markeringa av Målselvtunets 10 års jubileum i går.
JUBILERTE: PRO-leder Elin C. Aas og avdelingsleder Maichen Jensen ved Målselvtunet var glade for at så mange deltok under markeringa av Målselvtunets 10 års jubileum i går.

Feiret 10 år med Målselvtunet

ANDSLIMOEN: For ganske nøyaktig ti år siden flyttet de første beboerne inn på Målselvtunet sykehjem. I går ble det behørig markert med kaffe og kaker for ansatte, beboere og pårørende.

Publisert Sist oppdatert

Avdelingsleder Maichen Jensen ved Målselvtunet forteller om en arbeidsplass hun og de andre ansatte er stolt av og glad i. Og en arbeidsplass med stabil bemanning.

– Målselvtunet har utviklet seg mye på ti år. I dag har vi et dagtilbud to dager i uka, og vi har demensteam og er blitt et kraftsenter for demens. Beboerne her er demente og skjermes mye, og da gir det trygghet å ha stabil bemanning, sier Jensen.

Målselvtunet har åtte beboere og 20 ansatte. Like utenfor husveggen ligger sansehagen, som er mye brukt av beboere og ansatte. Nå som vintersola varmer litt, er bålpanna hyppig i bruk. Og om sommeren forteller Jensen at beboerne er nesten like mye ute som inne i løpet av dagen.

– Med stabil bemanning har vi også opparbeidet oss kompetanse og erfaring. Og vi prioriterer å ivareta de ansatte også utenom arbeidstid, og bruker av fritida også til å være sammen med hverandre, sier Jensen.

Godt hjem

Hun understreker at det er viktig å ha ansatte som trives, slik at de sammen kan skape et godt hjem for beboerne. For det er hjemmet deres. Fredag inviterte sykehjemmet pårørende, ansatte og dem som har vært involvert i sykehjemmet siden starten til en uformell sammenkomst med kaffe og kaker. Beboerne fikk også kaffe og kaker inne på avdelinga. Enhetsleder for PRO nedre, Elin C. Aas, kunne fortelle at kakene kom fra kjøkkenet på Målselv syke- og aldershjem på Moen.

– Jeg er stolt av å være leder for en så flott bukett av ansatte som vi har her på Målselvtunet. Trivsel står i fokus, og jeg opplever at de ansatte ivaretar hverandre og beboerne på en meget god måte, sier Aas.

Hun påpeker at dette er grunnlaget for at Målselvtunet er hva det er i dag. Nå står Målselvtunet foran en utvidelse. 48 nye sykehjemsplasser skal bygges i tilknytning til dagens avdeling med åtte plasser. Men enhetslederen påpeker at det ikke innebærer at det blir lettere å få sykehjemsplass i Målselv, siden utbygginga også innebærer at sykehjemmet på Moen skal legges ned. Dessuten blir det flere eldre. Og flere demente.

– Vi ser her i Målselv også at vi står midt inne i den varslede økninga i antall demente. Vi prøver ut mange tiltak i hjemmet før folk får plass på Målselvtunet, sier Aas.

Men i går handlet det ikke først og fremst om sykehjemskø eller utbyggingsplaner.

– I dag skal vi gratulere hverandre med tiårsdagen, sa Aas, til applaus fra de frammøtte.

Powered by Labrador CMS