FIKK JA: Bardu kommune sa ja til forlenget landingstillatelse på Altevatnet for dette skiflyet. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
FIKK JA: Bardu kommune sa ja til forlenget landingstillatelse på Altevatnet for dette skiflyet. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Får lande på Altevatnet

BARDU: Det skal fortsatt være mulig å lande med skifly på Altevatnet. En gammel tillatelse forlenges nå i flere år framover.

Publisert Sist oppdatert

Det er Bardufoss flyklubb som har søkt om å få lande på isen på Altevatn. Flyklubben har hatt en landingstillatelse tidligere, men som er gått ut. Nå har de søkt Bardu kommune om en ny tillatelse og fått positivt svar.

I et brev til flyklubben skriver Bardu kommune at landingstillatelsen for landing med skifly på Altevatn forlenges i fem år. Det betyr at flyklubben nå har fått en landingstillatelse fram til i 2023. Tillatelsen gjelder årlig i perioden fra 1. februar til og med 30. april.

Områder

Flyklubben søkte tidligere i vinter og vil lande på Altevatnet med sitt fly LN-ACI. Søknaden går på å lande på utvalgte områder på vatnet.
«Flyklubben er medlem av Luftsportsforbundets flytjeneste. Dette er en organisasjon som kan bistå politi og redningssentral med søk etter mennesker og objekter i kystnære strøk og i åpent skogsterreng», het det i søknaden.

Eneste

Det er i forbindelse med vedlikehold av de ferdighetene flyklubben har for skilanding at de har bedt om å få lande på Altevatnet. Samtidig har de behov for slik landing for å utdanne nye piloter.

«Vi trenger varierte destinasjoner for treningen vår. Altevatn er godt egnet for oss, selv om vår aktivitet har vært beskjeden de siste årene», skiver flyklubben.

Ifølge Jarle Johansen, som er leder i klubben, gjelder søknaden om landingstillatelse i tre områder på vatnet der klubben også har landet tidligere.

– Det er ikke slik at vi skal lande hvor vi vil. Vi har tre områder og ber om å få bruke disse fortsatt. Områdene er hver på cirka en kilometer, og det er god nok plass til oss, sa han til Nye Troms i vinter.

Flyklubben på Bardufoss har det eneste flyet i Troms der hjul kan byttes ut med ski. Klubben har hatt og har flere landingsmuligheter for skiflyet, blant annet har de hatt landingstillatelse på Steinvatn i Salangen og på Målselva.

Powered by Labrador CMS