TIPS: Har folk blitt frastjålet spett eller slegge, bes de kontakte politiet.Foto: Politiet
TIPS: Har folk blitt frastjålet spett eller slegge, bes de kontakte politiet.Foto: Politiet

Ber folk sjekke om de er frastjålet slegger

BALSFJORD: Politiet ønsker å komme i kontakt med to sjåfører som skal ha kjørt ved Piggsteinen samme morgen som urmakerinnbruddet i Tromsø ble begått. I tillegg ber de beboere på Malangshalvøya sjekke om de har blitt frastjålet spett eller slegger.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig natt til onsdag i forrige uke ble en sort Volkswagen Passat stjålet i nærheten av Tennes i Balsfjord. I en pressemelding skriver politiet at bilen så ble kjørt til Tromsø via Rya-tunellen og brukt under et innbrudd hos Urmaker Jørgensen i Tromsø sentrum. Tre gjerningspersoner skal ha brutt seg inn hos urmakeren med slegge og blant annet stjålet alle Rolex- og Breitling-klokkene i butikken. Det skal være snakk om flere millioner i verdier.

I en pressemelding sendt mandag ettermiddag, skriver politiet at de også knytter et innbrudd i en garasje ved Oldervik i Malangen natt til onsdag med urmakerinnbruddet. De ber om at folk som bor på strekninga fra Ryaforbindelsen til Tromsø, samt på Malangshalvøya, sjekker om de har hatt tyveri av spett eller slegger denne natta. I tillegg ønsker de å komme i kontakt med førerne av to mørke personbiler som ble observert kjørende ved Piggsteinen på E6 øst for Nordkjosbotn rundt klokka 7.00 onsdag morgen. Etter innbruddet skal gjerningspersonene ha kjørt bilen tilbake via Rya-tunellen og satt fra seg bilen på en traktorvei ved riksvei 858 i nærheten av Nordfjorden i Malangen.

– Den ble funnet igjen i Malangen torsdag 5. oktober, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor.

– Kan det tyde på at det er lokale personer fra Balsfjord som står bak innbruddet?

– Vi har ikke noe formening om det, sier Grimnes.

– Mistenker dere at det er samme gjerningspersoner som sto bak innbruddene i Målselv tidligere i sommer?

– Det har vi ikke grunnlag å si noe om, sier Grimnes.

Om det er sammentreff eller ei, er det ikke til å unngå å se likhetstrekk mellom urmakerinnbruddet og innbruddene i Målselv i sommer. I august brøt tre gjerningspersoner seg inn i et av Forsvarets hus i Blåtind skytefelt, for så å bryte seg inn på Prix på Olsborg. I juli ble en Mercedes stjålet fra en bedrift i Tromsø, og denne ble brukt under innbruddene. Bilen ble funnet i Lavangsdalen halvannen uke etter innbruddene i Målselv. I bilen ble det funnet tyvegods fra et innbrudd i Tromsø, og de samme personene er mistenkt for å ha stått bak et innbrudd i Fjellheisen. Gjerningspersonene ble etterlyst på TV2-programmet «Åsted Norge», men ifølge Grimnes har det ikke kommet inn noen tips i etterkant. Begge sakene er under etterforskning.

Powered by Labrador CMS