PÅ TUR NORDOVER: Mandag 26. og tirsdag 27. september kommer Aps fremste forsvarspolitiker, Anniken Huitfeldt nordover. Foto: ALEXANDER SYLTE/FORSVARET
PÅ TUR NORDOVER: Mandag 26. og tirsdag 27. september kommer Aps fremste forsvarspolitiker, Anniken Huitfeldt nordover. Foto: ALEXANDER SYLTE/FORSVARET

Ap-ledelsen kommer til Bardufoss

MÅLSELV: Neste tirsdag kommer Arbeiderpartiets fremste forsvarspolitiker, Anniken Huitfeldt, til Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

Huitfeldt er stortingsrepresentant og leder for Stortingets utenriks og forsvarskomité. Men det er som representant for Ap-ledelsen hun besøker Bardufoss og møtet lokalepartikolleger.

– Vi er fornøyd med å endelig skulle få besøk fra Arbeiderparti-ledelsen i forbindelse med arbeidet for ny langtidsplan for Forsvaret, forteller Målselvs ordfører, Nils Foshaug.

Les også: Etterlyser Ap-ledelsen

Huitfeldt skal besøke flere områder i nord. Hun skal besøke Andøya, Harstad og Bardufoss mandag og tirsdag i neste uke. Forsvarsomstillingene blir uten tvil temaet for besøket, og ordføreren forteller at partiledelsen skal få en bred orientering om deres standpunkt. Som kjent kjemper Troms-politikerne for å beholde 339 skvadron på Bardufoss. Samt at hovedbasen for helikopter videreføres, at Kystjegerkommandoen ikke blir lagt ned, at Brigade Nord består, og at landmakta ikke skal utredes ytterligere, men at nødvendige investeringer blir gjennomført så raskt som mulig. Om Huitfeldt skal ha møter med 139 luftving eller Brigade Nord, er ikke avklart ennå.

– Detaljene for besøket er ikke helt klart ennå, men vi skal informere henne om vårt ståsted og argumenter i forsvarskampen. Vi skal gjøre det vi kan for å gi henne informasjon som skal bidra til at hun og partiet skal kunne gjøre vedtak som er til det beste for Forsvaret, forteller han.

– Godt signal

Tidligere har Venstre støttet Troms i forsvarskampen. KrF og Senterpartiet har gått langt i å antyde at de militærfaglige rådene de har fått fra Troms, blir viktige for dem. Arbeiderpartiet har derimot vært stille så langt i forsvarskampen.

– Forventer du at Huitfeldt vil flagge partiets standpunkt om ny LTP under besøket?

– Nei, jeg forventer ikke at det skal skje under besøket. Men jeg skulle ønske at hun vil gjøre det, sier han.

Men han har tro på at standpunktet partiet hans kommer til å lande på, vil gi Troms flere seire enn de gjorde da regjeringa la fram sitt forslag til langtidsplan for Forsvaret.

– Jeg har blitt fortalt av Huitfeldts rådgiver at vi ikke trenger å sette av vesentlig med tid for å bekjentgjøre Huitfeldt med Tromsdokumentet. Det fordi hun kjenner godt til innholdet i innspillet fra Troms. Det er et godt signal å få, sier han.

Støre fortsatt velkommen

– Målselv og Troms Arbeiderparti har invitert partileder Jonas Gahr Støre til Bardufoss. Har dere fortsatt håp om at han skal ta turen nordover?

– Jeg skulle ønske at jeg kunne si ja. Men det kan jeg ikke. Vi mener at LTP-en inneholder mye nordområdepolitikk, og vi tenker at det er vesentlig for Støre, som er å anse som nordområdepolitikkens far, å bli så godt som mulig kjent med den. Derfor har han en stående invitasjon til å besøke oss, sier Foshaug.

Powered by Labrador CMS