Bardufoss inn i Ap-programmet

Publisert:

MÅLSELV: Ordfører Nils Foshaug er godt fornøyd med landsmøtet til Arbeiderpartiet. Der ble det fattet vedtak om mer penger til Forsvaret og helikoptre til Hæren på Bardufoss.

 
Nok et sjakk-trekk om gjeterhyttene

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 14:18

BARDU: Syv svenske reindriftsutøvere kan vente seg forelegg fra Bardu kommune på grunn av ulovlig hyttebygging i Altevassområdet, etter at de tidligere mottok varsel om forelegg.

 
Ønsker ny vei velkommen

Publisert:

TAKELVDALEN: Torsdag kveld inviterte Statens vegvesen til folkemøte i Takelvdalen om de nye planene for europaveien som går gjennom dalen.

 
Mange klager på eiendomsskatten

Publisert:

MÅLSELV: Mandag var det journalført 415 klager på eiendomsskatten. Men det er fortsatt mange klager som ennå ikke er registrert i systemet.

 
Kjørte 850 km for å treffe heltene sine

Publisert:

BARDUFOSS: Gabriella Johansen (8) var i ekstase over å endelig få treffe MGP jr-artister i levende livet. Bodø-jenta hadde kjørt langt for å møte dem.

 
700 000 til Bardu

Publisert:

BARDU: Det så stygt ut for næringsfondet i Bardu for noen uker siden. Men nå styrkes fondet med 700 000 fra Troms fylkeskommune.

 
Forsvarsbygg satser miljøvennlig

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 12:28

MÅLSELV: Det skal etableres en energisentral som skal varme opp 13 bygg på Bardufoss flystasjon. Den skal ferdigstilles tidlig i 2019.

 
Vil si opp landbrukssamarbeidet

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 12:29

BALSFJORD: Kommunestyret i Balsfjord vil vedta å si opp avtalen om vertskommunesamarbeid på landbruksforvaltning mellom kommunene Balsfjord, Tromsø og Karlsøy.

 
Må innfri krav til sertifisering

Publisert:

BALSFJORD: For at Bergneset havn fortsatt skal inneha sin sertifisering for mottak av skip med ISSC-sertifikat, må tiltak til nær én million kroner utføres.

 
 
Isgang har ramponert vassrenna

Publisert:

BALSFJORD: Is som har stevlet opp, har ramponert vassrenna på Aursfjordsaga. Nå må hele renna restaureres før saga igjen kan tas i bruk.

 
Kjøper opp Tromsø-firma

Publisert:

MÅLSELV: Målselv Maskin & Transport har inngått en intensjonsavtale med Tromsø-selskapet Grav & Spreng AS. Går alt etter planen, blir kjøpsavtalen underskrevet i juni.

 
Grønt lys for hyttestrøm

Publisert:

BARDU: Sametinget har ingen innvendinger mot at det framføres strøm til hyttefelt 2 – til feltene 7 og 8 ved Altevatn.

 
Presidentskapet vil avvise Sp-forslaget

Publisert:

MÅLSELV: Presidentskapet på Stortinget innstiller på å avvise Sps forslag om at hovedbasen for helikopter skal beholdes på Bardufoss: – Sjokkerende, sier barduordfører Toralf Heimdal.

 
Droppet pålagte lys på rullebanen

Publisert:

MÅLSELV: Det ble ikke etablert midlertidige lys på rullebanen på Bardufoss i henhold til krav fra Luftfartstilsynet. Nå har 139 luftving bedt Forsvarsbygg redegjøre for årsaken.

 
Kan bli utsatt til 2018

Publisert:

MÅLSELV: Rådmannen har levert sitt forslag til å dekke inn nedjusteringa av eiendomsskatten. Det kan gå ut over flere investeringsprosjekter.

 
Laks på Laksvatn skaper reaksjoner

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 15:10

BALSFJORD: Lørdagens isfiskekonkurranse på Laksvatn har ført til kraftige reaksjoner fra dem som mener det er ulovlig å fiske etter laks på denne tiden av året.

 
Har fått ny jobb

Publisert:

OLSBORG: Bardufoss vgs-rektor, Børre Krudtå, takket onsdag ja til ny jobb i Troms fylkeskommune.

 
Fjellklatrere skal skifte kirketaket

Publisert:

BARDU: Alvdal Skurlag har vunnet anbudet om å tekke og tjærebre taket på Bardu kirke. Det er profesjonelle fjellklatrere som skal gjøre jobben på taket.

 
Ble nordisk mester i bridge

Publisert:

BARDUFOSS: 13 år gamle Christian Fredrik Johnsen fortsetter å imponere med sitt kortspill. I påska var han på det norske U16-laget som ble nordisk mester i bridge.

 
Uenig med Fylkesmannen

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2017 kl 14:57

BARDU: Advokatfullmektig Martin Tvedt mener Fylkesmannen i Troms ikke respekterer lokaldemokratiet når de klager på skuterløypene i Bardu.

 
Gjør helomvending

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 12:31

BALSFJORD: Innbyggerne i Lakselvdalen kan puste lettet ut. Nå gjør Telenor helomvending og utsetter stenging av fasttelefonen i dalen på ubestemt tid.

 
Kjørte vogntog uten gyldig førerkortbevis

Publisert:

BALSFJORD: Etter å ha blitt stoppet i kontroll i Balsfjord viste det seg at sjåføren av vogntoget ikke hadde gyldig bevis for yrkessjåførkompetanse for godstransport.

 
Storfisk og ny deltakerrekord

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2017 kl 10:21

LAKSVATN: Lørdagens isfiskekonkurranse på Laksvatn samlet rekordmange deltakere. Også vinnerfisken var av betydelig størrelse.

 
Demonstrerte mot skuterregler

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 09:45

BALSFJORD: I går kveld kjørte skuterentusiaster i demonstrasjonstog fra Nordkjosbotn til Tromsø med skuteren på hengeren. De demonstrerte mot motorferdselloven.

 
Vil ikke ha utvidet jakttid i skytefelt

Publisert:

MÅLSELV: Forsvarsbygg søker om at elgjakta i Blåtind skyte- og øvingsfelt ikke blir utvidet til 23. desember. Det av hensyn til utdannelsen av soldater.