Fiskelykke på Fjellfroskvatnet 

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2017 kl 18:50

SE VIDEO: Det er mulig å få stor fisk på kroken på Fjellfroskvatnet i Balsfjord. Det er filmsnutten vi har fått sendt fra Roger Johansen et klart bevis på.

 
Storfisk og ny deltakerrekord

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2017 kl 10:21

LAKSVATN: Lørdagens isfiskekonkurranse på Laksvatn samlet rekordmange deltakere. Også vinnerfisken var av betydelig størrelse.

 
Godt besøk i Fjellandsbyen

Publisert:

FJELLANDSBYEN: Det ble ingen publikumsrekord i bakkene i Målselv fjellandsby i år, men arrangørene er likevel fornøyde. – Kapasiteten på boenhetene har vært sprengt, og vi har fått masse positive tilbakemeldinger, sier daglig leder Øystein A. Johansen.

 
Damenes dag på Rostavannet

Publisert:

ROSTADALEN: Det ble jentene som stakk av med de gjeveste premiene under Rostavannspilken i år. – Dette var bare helt perfekt, uttalte Solveig Johnsen, som vant voksenklassen og ble premiert med ei grillhytte.

 
Ord om drømmer som brast

Publisert:

BARDU: De flyktet fra et helvete av krig og søkte nødhavn i Norge. Nå ber den 28 år gamle tobarnsmoren Aliya for de syriske barna – og setter ord på drømmer som brast i hjemlandet.

 
Vinnerfisk ga 15 000 kroner

Publisert:

SAGELVVATN: I 15 år har Stig Nicolaisen tatt turen fra Tromsø til Balsfjord for å delta i den årlige fiskekonkurransen på Sagelvvatn. Endelig var det hans tur til å få størst fisk.

 
Stort og smått på Råvannspilken

Publisert:

ØVERBYGD: Finværet og Råvannspilken 2017 lokket store og små til Råvatnet lørdag. Både under og over isen.

 
Finner glede i de små ting

Publisert:

SLETTMO: I 2004 ble Karl Arne Jacobsen operert for magebrokk. Nå har han sluttet å legge planer for fremtida.

 
 
Kåret til Årets hagelag i Troms

Publisert:

MÅLSELV: Målselv hagelag hadde mye å henge sine grønne fingre i gjennom fjorårssesongen. Stort engasjement og høyt aktivitetsnivå har gitt dem prisen for Årets hagelag for fjerde gang.

 
Tok farvel med Mads Håvard

Publisert:

TENNES: I ei fullsatt Balsfjord kirke tok familien, venner og ei hel bygd farvel med Mads Håvard Larsen (26).

 
Går videregående i Murmansk

Publisert:

BARDU: Milly Meyer fra Setermoen var nysgjerrig på den mystiske og småskumle naboen i øst. Derfor går hun like godt tredje året påvideregående i Murmansk.

 
Et innblikk i Norges sunneste gatekjøkken

Publisert:

BARDU: Hva er det som gjør ei lita bedrift ved et veikryss i ei lita bygd i Nord-Norge til Norges sunneste fast-food restaurant? Daglig leder Anne-Lise Sørensen i Patricias Gatekjøkken gir oss et lite innblikk i gatekjøkkenets hemmeligheter.

 
Utvikler ny type akebrett

Publisert:

MÅLSELV: 19 år gamle Markus Olsen fra Bardufoss har alltid hatt en gründer i magen. I mars skal han møte den svenske produsenten Stiga for å diskutere utvikling av et nytt type akebrett.

 
Sa opp jobben på Hawaii til fordel for Malangen

Publisert: - Oppdatert: 13.02.2017 kl 11:19

SKUTVIK: Den nye daglige lederen har besøkt minst 26 ulike land. Men for Justin Marts er utsikten fra hotellet i Skutvika en av de vakreste i verden.

 
Skaper gråstein om til gull

Publisert:

BALSFJORD: Her får du kjøpt møbler du garantert ikke finner samme av hos naboen.

 
Naturen er en venn i sorg og glede

Publisert:

MESTERVIK: Uten den dype kjærligheten for naturen ville livet kanskje sett annerledes ut for Ågot Løvli.

 
Høster naturens medisin

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2017 kl 22:44

MÅLSELV: Ronald Kvernmo høster soppen chaga slik som hans samiske forfedre har gjort i århundrer. Sjamanen merker at interessen rundt naturmedisinen øker hvert år.

 
Eksisterer takket være grasrota

Publisert:

NORDKJOSBOTN: Hadde det ikke vært for inntektene fra grasrotandelen, hadde det forlengst vært over for fotballklubben Foot 04. Ifølge president Øystein Deilet holder grasrotandelen liv i klubben.

 
Skaper sine egne klær

Publisert:

BARDUFOSS: Lene Grønning Minkstuen har si egen hobbysystue i hjemmet i Lia på Bardufoss. Der blir Lemi-klær for både små og store til.

 
Feirer jul i det eldste huset i Målselv

Publisert: - Oppdatert: 27.12.2016 kl 13:32

BRANDSKOGNES: Det eldste bevarte huset i Målselv er fra 1798. Når Sølvguttene har sunget jula inn, feirer familien Brandskognes julehøytida i dette huset.

 
Oppfordrer folk til å være åpne om sin depresjon

Publisert:

BALSFJORD: Selv har Rolf Erik Nyland slått seg til ro med at han har perioder med depresjon. Han mener det er viktig å prate om sin psykiske helse til sine nærmeste – og lage sanger om det.

 
Spikfrostmartna på Rundhaug

Publisert:

RUNDHAUG: Kong Vinter lo trolig godt i rimskjegget da årets martnadag opprant med en lufttemperatur helt nede i 28 blåe grader. Til tross for kulda fant 670 betalende gjester veien til Rundhaug lørdag.

 
Takker snart for seg etter 35 år som Målselv Sølvsmie

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2016 kl 12:24

KARLSTAD: Nesten helt siden sølvsmias begynnelse har ekteparet Gunhild og Per Bjørnar Tangen produsert bunadssølv til Bardu- og Målselvbunaden. De håper yngre krefter vil ta over når Per Bjørnar snart lodder krok på den siste skjorteknappen.

 
Julestemninga snart i boks

Publisert: - Oppdatert: 19.11.2016 kl 16:58

MÅLSELV: For mange blir det ikke jul i Bardu og Målselvdalen før bladet med samme navn har kommet inn i heimen. Nå er årets juleblad klart til å skape julestemning.

 
Bygger fjøs for tredje gang på 20 år

Publisert: - Oppdatert: 27.10.2016 kl 10:55

STORBUKTA: Elin og Ronald Norheim er ikke redd for å satse. Nå bygger de nytt løsdriftsfjøs med plass til 40 melkekyr. Det er den tredje store utbygginga av bruket siden Ronald overtok familiegården i 1989.