Liten stemme i et stort kor

LEDER:

Liten stemme i et stort kor

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 09:31

«En liten stemme, ja vel. Men det er flere enn Tor som bruker stemmen sin i det som er i ferd med å bli et kor. Mot Ap’s prioriteringer. Her i nord.»

Lapskaus med vond smak

LEDER:

Lapskaus med vond smak

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2018 kl 14:06

«lapskausen trenger slett ikke å bli god, selv om kokken hevder at de billige ingrediensene han fikk tak i så ut til å være bra nok»

I dag burde vi hatt fri

LEDER

I dag burde vi hatt fri

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2018 kl 14:06

«8. mai bør rett og slett markeres som en verdidag med sivilt preg, og etter vårt syn ville det ha understreket viktigheten av dagen dersom den også ble omgjort til en fridag.»

Et løft for innlandet

Publisert:

det er sannelig ikke dagligdags at noen proklamerer at de er villig til å legge 100 millioner private kroner i potten for å utvikle et konsept som vil ha stor synergiverdi for Bardufoss, så vel som Målselv og hele innlandet i Troms

Ett statsborgerskap er nok

Publisert:

etter vårt syn bør hovedregelen fortsatt være at vi som deler plikter og rettigheter i fellesskapet Norge, kun skal ha ett pass og ett statsborgerskap

Bekymringsfullt pressepress

Publisert:

selv om pressefriheten beviselig har verre kår i andre land enn i Norge, er det ingen grunn til å hvile på laurbærene i et så fundamentalt viktig anliggende

Frontene skjerpes i kampen om skolen

Publisert:

de rødgrønne ønsker å ta et oppgjør med det mange lærere opplever som tidstyver som tar fra dem tid til gode møter med elevene

From Gokk with love

Publisert:

en agents liv og skjebne er underordnet det overordnede vedkommende er en del av. Sjokkerende nok for de av oss som tror at James Bond springer ut fra et like fiktivt univers som Julenissen og Harry Potter. Men mer forståelig for de som har innsett at hemmelige tjenester virker på kryss og tvers av ...

Avgift uten klær

Publisert:

Avgiftsøkninga på sukker vil ikke bidra til å få ned sukkerforbruket til det norske folk. Forbruket finner bare nye veier. I dette tilfellet gjennom utenlandske nettbutikker.

Droner til nytte og besvær

Publisert:

Så langt har vi heldigvis ikke hatt eksempler her til lands på at folk har blitt alvorlig skadet etter å ha blitt truffet av droner som har falt ned. Men sannsynligvis er det bare et tidsspørsmål før det skjer.

Slaget om 2. bataljon

Publisert:

2. bataljon ble sittende med svarteper i landmaktproposisjonen fordi regjeringa heller ville bruke penger på å opprette en kavaleribataljon i Porsanger i Finnmark

Statlig identitetstyveri

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 18:12

Kommunal- og moderniseringsministeren må gjerne synge «Å Vestland, Vestland» av full hals. Det endrer likevel ikke det faktum at regjeringa nå har definert rogalendinger og sunnmøringer ut av Vestlandet.

Evenes har begynt å suge

Publisert:

Tenk om det hvert fjerde år skulle stilles spørsmålstegn ved om Oslo er egnet til å være landets hovedstad.

Et demokratisk problem

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2018 kl 16:19

det burde være i alles interesse at vi som utgjør grunnplanet i demokratiet og offentligheten, er så trygg som mulig på at mektige aktører ikke får særfordeler i møte med de offentlige irrgangene som en statsråd er satt til å vokte på vegne av oss

Trump på en farlig kurs

Publisert:

historien vitner så altfor godt om hva konsekvensene kan bli når proteksjonistisk alenegang blir brukt som drivstoff for en nasjonalismefarget farkost på opprørt verdensøkonomihav

Betimelig forsvarsopprør

Publisert:

«Hvis Norge selv ikke er i stand til å stable på beina noe som likner et troverdig forsvar i Nord-Norge, risikerer vi ei amerikanisering av forsvaret av landsdelen også i fredstid.»

Vær varsom i påskefjellet

Publisert:

De ni fjellvettreglene er like aktuelle i dag som for 66 år siden. De ble for to år siden modernisert for å holde tritt med utviklinga, men grunntanken er fortsatt den samme som i 1952.

Og vinneren er …

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2018 kl 07:37

mens Beatles valgte å si «Hello, Goodbye», sa Sylvi Listhaug tirsdag det motsatte. Så det formelig gjallet i polariseringsmekanismene i samfunnsbyggverket

På tvers av alle normer

Publisert:

Sylvi Listhaug er en type politiker vi aldri har sett maken til ved kongens bord i Norge

Sverige bør få OL

Publisert: - Oppdatert: 14.03.2018 kl 13:46

«Det er helt naturlig at vintersportsnasjonene i Norden arrangerer OL. I 2026 bør det bli svenskenes tur»

Heia Finnmark!

Publisert:

«fremdeles kan vi ikke med vår beste vilje se at Troms og Finnmark har noe å vinne på å bli omgjort til en grisgrendt gigantregion i den nordøstlige delen av landet»

Kampdag med fornyet berettigelse

Publisert:

«Gratulerer med dagen, jenter! 8. mars er en viktig dag, og i dag kjenner vi på at den internasjonale kvinnedagen er viktigere enn på mange år.»

Rydd opp, Avinor!

Publisert:

frustrasjonen rundt det nye parkeringsregimet ved Bardufoss lufthavn rommer mer enn makelig oppgitthet over at man ikke lenger kan la bilen gå på tomgang i timevis utenfor ankomstdøra

Fornuftig våpenforbud

Publisert: - Oppdatert: 01.03.2018 kl 11:31

Uansett hva mange amerikanere mener, så er ikke flere våpen løsninga når det er våpen som er problemet

Påfallende sendrektighet

Publisert:

Det vil være ensbetydende med å skyte seg selv i foten hvis Forsvaret nekter å avgi tomt til en aktør som ønsker å bygge en hangar til industrien på Bardufoss

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...