SOLIST PÅ MUSIKALSK FEST: Heidi Ruud Ellingsen er solist når brigadesjefen 25. november inviterer til julekonsert. Foto: Privat
SOLIST PÅ MUSIKALSK FEST: Heidi Ruud Ellingsen er solist når brigadesjefen 25. november inviterer til julekonsert. Foto: Privat

Heidi Ruud Ellingsen til Bardufoss

MÅLSELV: «Swinging Christmas» er navnet på årets julekonsert i Istindportalen. Brigadesjefen har kapret Heidi Ruud Ellingsen til den årlige begivenheten.

Publisert Sist oppdatert

25. november blir det musikalsk fest i Istindportalen der det er sjefen for Brigade Nord, Eldar Berli, som er vert.

Heidi Ruud Ellingsen, opprinnelig fra Narvik, er en såkalt musikalartist og er kjent landet over etter at hun slo igjennom for ti års tid siden. Hun jobber blant annet for Det norske teater og har vært sentral i en rekke musikaler her i landet.

Det er som vanlig Forsvarets musikkorps Nord-Norge som spiller på julekonserten. Dirigent er Tarjei Grimsby, og solist altså Heidi Ruud Ellingsen. Hun har for øvrig vært før på konsert i Brigadens regi på Bardufoss. Forsvarets Stig Magne Hagen, som er sentral i forbindelse med konserten, sier hun var på Bardufoss som nyoppdaget ung stjerne for 9-10 år siden.

Venter fullt hus

Det er ventet fullt hus som vanlig er til disse konsertene, og Hagen sier det blir ekstra stoler, og at billettene kommer til å forsvinne på én dag.

Brigadens julekonserter er ikke ulikt de årlige nyttårskonsertene. Forskjellen er at julekonsertene har et noe lettere repertoar, julemusikk og mange glad-låter for å få folk i julestemning. Nå inviteres spesielle gjester, samt fylkesmann, politimester og ordførere, samt at Forsvarets ansatte får reservere billetter. Så legges det ut billetter til sivilt publikum, og det skjer altså onsdag, opplyser Hagen.

Det blir stil høytid og pent antrekk, og Hagen understreker at disse konsertene er viktige momenter i møte mellom Forsvaret og det sivile samfunn.

Dobbel grunn til feiring

Som vanlig blir det champagne og kanapeer før konserten. Han sier det skal kjøres stil, og det skal være høytid.

– Det er et viktig moment å treffe sivilsamfunnet og at man møtes til en mottakelse ved dette arrangementet. Dessuten, Forsvarets musikkorps har grunn til å juble og spille en feiende flott konsert – de kommer til Bardufoss og har en gledens festkonsert i anledning at langtidsplanen sikrer korpsets fremtid, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS