Har fortsatt Bell på beredskap

Publisert:

MÅLSELV: Det er hemmelig hvor mange Bell 412-helikoptre som er satt på bakken. Men det er operative helikoptre på både Bardufoss og Rygge.

 
Lover å ta helikopterkampen

Publisert:

BARDUFOSS: I valgkampen var helikoptersaken Sandra Borchs viktigste kampsak. Kampen lover hun ikke er over.

 
– En nedleggelse av 2. bataljon

Publisert:

BARDUFOSS: Hovedtillitsvalgt for Hæren i Norges offisersforbund, Pål B. Nygaard, er ikke nådig i sin kritikk av landmaktproposisjonen. Nå setter han sin lit til Ap.

 
Frykter reform går ut over sikkerheten

Publisert:

MÅLSELV: Norges offisersforbund har deltatt i referansegrupper for ny utdanningsordning i Forsvaret. Nå har de fått nok av reformtempoet.

 
Ønsker amerikanerne velkommen til Bardu

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2017 kl 11:07

BARDU: I forrige uke meldte Nordlys at amerikanske styrker kan bli fast stasjonert på Setermoen. I så tilfelle ønsker barduordfører Toralf Heimdal dem velkommen.

 
Fant asbest  på Setertun

Publisert:

BARDU: Det er funnet asbest i et rom som skal pusses opp på Setertun. Forsvarsbygg vurderer å forsegle asbesten.

 
Derfor flyr de lavt

Publisert:

Ved Luftforsvarets base Bodø pågår for tiden EPAF Fighter Weapons Instructor Training (FWIT). Treningen i Bodø er en del av en seks måneders spesialistutdanning for piloter i bruk av våpen og våpensystemer for å kvalifisere som våpeninstruktør på F-16.

 
Kjøper miljøvennlig varme

Publisert:

MÅLSELV: Norsk Bioenergi AS ligger an til å få kontrakten på å varme opp 13 bygg på Bardu- foss flystasjon.

 
 
Reagerer på lavtflygende jagerfly

Publisert:

SALANGSDALEN: Hele forrige uke øvde F-16-piloter på lavtflyging blant annet gjennom Salangsdalen i Bardu. Innbygger Kristian Nerum stiller spørsmål ved lovligheten av å fly så lavt i bebodde områder.

 
Avviser jentetilpasning

Publisert:

MÅLSELV: Endringa av de fysiske kravene i Hæren gjorde at flere spurte seg om dette var for å rekruttere flere kvinner. – Det er feil, sier sjefssersjant i Hæren, Rune Wenneberg.

 
Mener kanoner må vike for gevær til jakta er over

Publisert:

STORJORD: Det er uenighet blant elgjegerne om behovet for et nytt blåtindskjønn. Kristian Karlsen er blant dem som ikke støtter et nytt skjønn.

 
Blir ikke enige om elgjakt i skytefelt

Publisert:

MÅLSELV: Partene har ikke kommet fram til en minnelig avtale om jakttidene i Blåtind. Nå mener Forsvarsbygg at Blåtindskjønnet fra 1981 har gått ut på dato.

 
Fjellhangaren på Bardufoss er for utilgjengelig

Publisert:

MÅLSELV: Riksantikvaren er opptatt av at kulturminner skal kunne oppleves. Derfor startes det nå en prosess med å frede fjellhangaren i Bodø.

 
KrF lover kamp for helikopter

Publisert:

BARDUFOSS: – Helikoptersaken blir svært viktig for oss i eventuelle regjeringsforhandlinger, sier Helga Marie Bjerke.

 
Foreløpig nei til fjellparkering

Publisert:

MÅLSELV: Forsvarsdepartementet har flagget ned Forsvarsbyggs anbefaling om å etablere et garasjeanlegg i Rusta fjellanlegg. I hvert fall foreløpig.

 
Holder helikopterappell foran Stortinget

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2017 kl 14:21

MÅLSELV: Tirsdag vil tre grupperinger som jobber mot Forsvarets langtidsplan (LTP) troppe opp foran Stortinget. For å protestere.

 
Kan bli omkamp om Fokus

Publisert:

BARDUFOSS: Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter (Fokus) har på mange måter gått under radaren i behandlinga av langtidsplanen for Forsvaret (LTP). SV mener saken bør få en omkamp.

 
Slik blir den allierte messeriggen

Publisert:

MÅLSELV: 400 til 500 personer. Det blir kapasiteten til brakkeriggen som skal settes opp på Bardufoss flystasjon for å få messekapasitet til alliert trening.

 
Han er Hærens nye kommunikasjonssjef

Publisert:

BARDUFOSS: Jostein Rensmoen Røraas (38) blir ny kommunikasjons- sjef i Hæren. Han begynner i stillinga 1. september.

 
Nye kampvogner til Panserbataljonen

Publisert:

BARDU: Kampvognprosjektet begynner å nærme seg slutten. I går fikk Panserbataljonen overlevert fire bombekastervogner.

 
Forsvarskommunene i nord danner nettverk

Publisert:

MÅLSELV: Denne uka var ordførerne i forsvarskommunene i Nord-Norge samlet. Målet er å skape et nettverk som gjør at landsdelen står sterkere i forsvarsspørsmål.

 
– Fienden får en betydelig fordel

Publisert:

BARDU: Panserjagere har ikke egenskapene som kreves for å erstatte stridsvogner. Uten stridsvogner vil operasjons- og stridskonseptet for mekaniserte avdelinger bryte sammen.

 
Anbefaler betydelig styrking av landmakta

Publisert:

BARDUFOSS: Tromsdokumentet 2 anbefaler at den framtidige Hæren må kunne stille to brigader. Med nye stridsvogner og dedikert helikopterstøtte ledet av en ny Hærens taktiske helikopterkommando.

 
Statsråd  «freder»  flyshelterne

Publisert:

MÅLSELV: Forsvaret har ingen planer om å rive de gjenværende flyshelterne på Bardufoss flystasjon. Det opplyser forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

 
Fredag legger de fram Tromsdokumentet 2

Publisert:

BARDU: I morgen blir Tromsdokumentet 2 presentert. Ikke uventet konkluderer utredninga med at Hæren må ha dedikert helikopterstøtte og at 2. bataljon må bestå.

 
ANNONSE