Bardufoss inn i Ap-programmet

Publisert:

MÅLSELV: Ordfører Nils Foshaug er godt fornøyd med landsmøtet til Arbeiderpartiet. Der ble det fattet vedtak om mer penger til Forsvaret og helikoptre til Hæren på Bardufoss.

 
Forsvarsbygg satser miljøvennlig

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 12:28

MÅLSELV: Det skal etableres en energisentral som skal varme opp 13 bygg på Bardufoss flystasjon. Den skal ferdigstilles tidlig i 2019.

 
Presidentskapet vil avvise Sp-forslaget

Publisert:

MÅLSELV: Presidentskapet på Stortinget innstiller på å avvise Sps forslag om at hovedbasen for helikopter skal beholdes på Bardufoss: – Sjokkerende, sier barduordfører Toralf Heimdal.

 
Reagerer på helikopterutsagn

Publisert:

MÅLSELV/BARDU: Både ordføreren i Bardu og lederen i Målselv Senterparti reagerer på at Målselv Aps leder håper representantforslaget til Sp blir trukket.

 
Vil vurdere konsekvenser av 339-flytting til Rygge

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 09:12

MÅLSELV: Fylkesmannen og politimesteren i Troms ble hørt. De sivile konsekvensene av å flytte 339 skvadron sørover skal vurderes.

 
Værfast med fire tonn ved

Publisert:

MÅLSELV: Clockwork fløy i forrige uke inn åtte tonn ved til Vuomahytta. Midtveis i oppdraget ble seks av britene liggende værfast på hytta. Da fikk de bruk for veden.

 
Alierte ser mot Indre Troms

Publisert:

MÅLSELV: Alliert treningssenter i Harstad er vedtatt avviklet. Det vil sannsynligvis føre til mer alliert trening i Indre Troms.

 
Kjemper videre for hovedbasen

Publisert:

MOEN: Rolf Austgard (V) hadde fått nyss om at fylkeskommunen ville gi en uttalelse om Bardufoss som hovedbase for helikopter. Målselv kom dem i forkjøpet.

 
Bekreftet at Hæren trenger Indre Troms

Publisert:

BARDUFOSS: Det kom ingen avsløringer om retningsvalg for landmaktstudien på onsdagens åpne møte. Men utredningslederen bekreftet at Indre Troms er et kjerneområde for Hæren.

 
 
Inviterer til informasjonsmøte

Publisert:

MÅLSELV: Forsvaret inviterer torsdag til informasjonsmøte på Bardufoss om landmaktutredninga. Dit kommer brigaderen som leder arbeidet.

 
Fortsetter kampen for landmakta

Publisert: - Oppdatert: 24.02.2017 kl 11:55

BARDUFOSS: Ordførerne i Bardu og Målselv kunne onsdag kveld bedyre at de ikke har gitt opp å kjempe for ei fortsatt landmakt med base i nord.

 
Radon i forsvarsboliger

Publisert:

BARDUFOSS: Forsvarsbygg sliter med å få radonnivået i enkelte forsvarsboliger ned på et akseptabelt nivå. I verste fall må boliger på Bardufoss og Setermoen fraflyttes.

 
Fortsatt mange ukjente droner observert

Publisert:

MÅLSELV: Et tosifret antall ulovlige droner er observert over øvingsområdene under øvelse «Rein 1». De fleste observasjonene er gjort i området Storsteinnes–Olsborg.

 
Ber folk melde fra om droner

Publisert:

MÅLSELV: Brigade Nord gjennomfører denne uka øvelse «Rein 1» i Midt-Troms. Hæren ønsker tips hvis sivile observerer droner over øvingsområdet.

 
Sp venter storinnrykk

Publisert:

MÅLSELV: I morgen kommer stortingspolitiker Liv Signe Navarsete til Bardufoss. Senterpartiet venter storinnrykk til det åpne møtet i Istindportalen.

 
Hæren og Forsvarsbygg i dialog

Publisert:

BARDU: Hæren og Luftforsvaret er nå i gang med å utarbeide krav og retningslinjer for bruk av skytefeltet i Mauken-Blåtind til droneflyging.

 
Ny sjef i MP-kompaniet

Publisert:

MÅLSELV: Major Rolf Ingvar Torgals overtok i går som sjef i Militærpolitikompaniet i Brigade Nord.

 
Avduket Lynx-monument i stillhet

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2017 kl 10:49

MÅLSELV: Onsdag i forrige uke avduket sjef Luftforsvaret monumentet av ett av de seks Lynx- helikoptrene som har tjenestegjort på Bardufoss i 33 år. Media var ikke invitert til avdukingen.

 
Vil jobbe for å redusere tap av arbeidsplasser

Publisert:

MÅLSELV: Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng har forståelse for frustrasjon over helikopterflytting fra Bardufoss. Og poengterer at partiet vil arbeide for å redusere tap av arbeidsplasser i lokalsamfunnet.

 
Mener Ap har sveket sine egne

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2017 kl 09:20

MÅLSELV: Mangeårig Ap-medlem Tor Eriksen er særdeles skuffet over sitt eget parti. – Det blir meningsløst å snakke om valgkamp til høsten når partiet ikke lenger har noen troverdighet, sier Eriksen.

 
Gjenoppbygger Rusta-messa

Publisert:

MÅLSELV: Nå har arbeidet med å gjenoppbygge den brannskadde delen av messa endelig startet.

 
Forsvarssjefen avgjør flystasjon-status

Publisert:

MÅLSELV: Det er for tidlig å si noe om den detaljerte organiseringa av Luftforsvarets virksomhet på Bardufoss. Men det legges ikke opp til endringer i flyplassdrifta.

 
Julegave med bismak

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2016 kl 00:42

BARDUFOSS: Hangar 6 ble fredag overlevert fra Forsvarsbygg til Luftforsvaret. 139 luftving tar den i bruk 10. januar.

 
Har vært med og snudd en langtidsplan før

Publisert:

MÅLSELV: Viggo tror historia kan gjenta seg.

 
Sikkerhetsbrudd før skarpskyting

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2016 kl 08:55

MÅLSELV: Hæren brøt sine egne sikkerhetsregler under øvelse Rein 2.