15 stillinger kan forsvinne fra Indre Troms

Publisert:

MÅLSELV: Stortinget har vedtatt å slanke arbeidsstokken i FOKUS betydelig. Det betyr at 15 jobber kan forsvinne fra Indre Troms allerede innen neste høst.

 
Åpner Hangar 6 onsdag

Publisert:

MÅLSELV: Forsvaret tok for et halvt år siden Hangar 6 i bruk på Bardufoss. Nå skal den offisielt innvies.

 
– Tøvprat

Publisert:

MÅLSELV: Hovedtillitsvalgt for Norges offisersforbund i Hæren, Pål B. Nygaard, kaller det tøvprat at det ved en eventuell nedtrapping av 2. bataljon ikke vil være behov for helikopterstøtte på Bardufoss.

 
Ikke fornøyd med signalene om 2. bataljon og helikoptrene

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2017 kl 13:23

MÅLSELV: Målselv-ordfører Nils Foshaug er ikke fornøyd med signalene om 2. bataljon og hærhelikoptrene etter gårsdagens framlegging av statusrapporten for den pågående landmaktutredninga.

 
Enda en gårdbruker har klaget på skytefeltstøy

Publisert:

BARDU: Ikke alle er like fornøyd med tillatelsen som Fylkesmannen har gitt Forsvarsbygg i forbindelse med bruk av Setermoen skyte- og øvingsfelt.

 
Krever endringer i utslippstillatelsen

Publisert:

BARDU: Gårdbrukerne på Forseth i Salangsdalen krever færre dager med våpenflyging i Setermoen skytefelt.

 
Nye standplasser krever ny bru

Publisert:

BARDU: Utbyggingen av nye standplasser i Setermoen skytefelt går etter planen. Men nå viser det seg at utbyggingen blir enda mer omfattende.

 
Avviser at Rygge blir hovedbase

Publisert:

MÅLSELV: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vil ikke kalle Rygge for hovedbase for helikopter. Men hun legger ikke skjul på at Forsvarets fire helikopterskvadroner skal ledes fra Rygge.

 
 
70 år siden Norge okkuperte Tyskland

Publisert:

MÅLSELV: I år er det 70 år siden Tysklandsbrigaden ble etablert. Det går ikke upåaktet hen på veterandagen 8. mai.

 
Sa ja til Tromsdokumentet 2

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2017 kl 08:58

BARDU: Kommunestyret vedtok enstemmig at Bardu kommune skal bidra med 50 000 kroner til Tromsdokumentet 2 – landmaktutredninga. Det skjedde etter en kort debatt.

 
Ber om hjelp for å fjerne eksplosiver fra krigen

Publisert:

MÅLSELV: Det er oppdaget at det kan være nedgravd eksplosiver fra krigen på Andslimoen. Kommunen ber Forsvarsdepartementet om hjelp til fjerningen.

 
– Bardufoss fortsatt mest sentral

Publisert:

BARDUFOSS: Forsvarets sentrale helikopterfaglige miljø skal fortsatt være på Bardufoss. Det slo Ap-leder Jonas Gahr Støre fast da han i går besøkte Målselv.

 
Bardufoss inn i Ap-programmet

Publisert:

MÅLSELV: Ordfører Nils Foshaug er godt fornøyd med landsmøtet til Arbeiderpartiet. Der ble det fattet vedtak om mer penger til Forsvaret og helikoptre til Hæren på Bardufoss.

 
Forsvarsbygg satser miljøvennlig

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2017 kl 12:28

MÅLSELV: Det skal etableres en energisentral som skal varme opp 13 bygg på Bardufoss flystasjon. Den skal ferdigstilles tidlig i 2019.

 
Presidentskapet vil avvise Sp-forslaget

Publisert:

MÅLSELV: Presidentskapet på Stortinget innstiller på å avvise Sps forslag om at hovedbasen for helikopter skal beholdes på Bardufoss: – Sjokkerende, sier barduordfører Toralf Heimdal.

 
Reagerer på helikopterutsagn

Publisert:

MÅLSELV/BARDU: Både ordføreren i Bardu og lederen i Målselv Senterparti reagerer på at Målselv Aps leder håper representantforslaget til Sp blir trukket.

 
Vil vurdere konsekvenser av 339-flytting til Rygge

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 09:12

MÅLSELV: Fylkesmannen og politimesteren i Troms ble hørt. De sivile konsekvensene av å flytte 339 skvadron sørover skal vurderes.

 
Værfast med fire tonn ved

Publisert:

MÅLSELV: Clockwork fløy i forrige uke inn åtte tonn ved til Vuomahytta. Midtveis i oppdraget ble seks av britene liggende værfast på hytta. Da fikk de bruk for veden.

 
Alierte ser mot Indre Troms

Publisert:

MÅLSELV: Alliert treningssenter i Harstad er vedtatt avviklet. Det vil sannsynligvis føre til mer alliert trening i Indre Troms.

 
Kjemper videre for hovedbasen

Publisert:

MOEN: Rolf Austgard (V) hadde fått nyss om at fylkeskommunen ville gi en uttalelse om Bardufoss som hovedbase for helikopter. Målselv kom dem i forkjøpet.

 
Bekreftet at Hæren trenger Indre Troms

Publisert:

BARDUFOSS: Det kom ingen avsløringer om retningsvalg for landmaktstudien på onsdagens åpne møte. Men utredningslederen bekreftet at Indre Troms er et kjerneområde for Hæren.

 
Inviterer til informasjonsmøte

Publisert:

MÅLSELV: Forsvaret inviterer torsdag til informasjonsmøte på Bardufoss om landmaktutredninga. Dit kommer brigaderen som leder arbeidet.

 
Fortsetter kampen for landmakta

Publisert: - Oppdatert: 24.02.2017 kl 11:55

BARDUFOSS: Ordførerne i Bardu og Målselv kunne onsdag kveld bedyre at de ikke har gitt opp å kjempe for ei fortsatt landmakt med base i nord.

 
Radon i forsvarsboliger

Publisert:

BARDUFOSS: Forsvarsbygg sliter med å få radonnivået i enkelte forsvarsboliger ned på et akseptabelt nivå. I verste fall må boliger på Bardufoss og Setermoen fraflyttes.

 
Fortsatt mange ukjente droner observert

Publisert:

MÅLSELV: Et tosifret antall ulovlige droner er observert over øvingsområdene under øvelse «Rein 1». De fleste observasjonene er gjort i området Storsteinnes–Olsborg.

 
ANNONSE